Ezért megfontolandó a csepegtető cső

Csepegtető cső

Manapság, amikor tényleg minden a víztakarékosságról és energia-hatékonyságról szól, a kertek és gyümölcsösök tulajdonosai jól teszik, ha komoly hangsúlyt fektetnek az megfelelő öntözési technológiára. Ideális típus a csepegtető öntözés, amelyiknek egyik fő része a csepegtető cső.

Ez juttatja el a növényekhez a szükséges vizet, naponta többször is. A csepegtető cső segítségével és magával a rendszerrel elérhető el, hogy ne vagy csak minimális legyen a párolgási veszteség, illetve itt az is kiemelhető, hogy a vizet közvetlenül a növény tövéhez juttatja a kellék.

Ezáltal a virág vagy fa pontosan ott kapja meg a vizet, ahol arra a legjobban szüksége van. A rendszer pozitívumainak sorát erősíti, hogy az öntözés nem gátolja a növényápolási vagy betakarítási munkákat és mindez pontosan időzíthető, szabályozható.

Sőt, a csepegtető cső speciális kialakítása és tartóssága révén, még a tápanyagok és kijuttathatóak az öntözővízzel. A csepegtető cső ellenállóságát igazolja, hogy ez bármilyen talajtípuson alkalmazható és nem rombolja a talajszerkezetet sem.