Füstölő építése téglából, csak egyszerűen

Füstölő építése téglából

Akik városon élnek, a legtöbbször nincsenek berendezkedve ahhoz, hogy bizonyos élelmiszeri alapanyagokat sokáig tároljanak. Található a panellakásban egy kis kamara és egy hűtő, de ezekben oly kevés hely áll rendelkezésre, hogy még néhány hétre előre sem lehet bespájzolni. A vidéki és kertes házaknál azonban más a helyzet. Főként ott, ahol még néhány jószág is rendelkezésre áll, a füstölő építése téglából olykor nélkülözhetetlen. De mégis miért előnyös ez az egység?

A füstülőben könnyedén tartósíthatóak a különféle húsok vagy éppen sajtok. Amit nem áll módunkban azonnal feldolgozni vagy elfogyasztani, azt hosszú időre tárolhatjuk, az alapos konzerválást követően. A füstölő építése téglából nem egyszerű feladat, hiszen tudni kell, hogy milyen módon épül fel a szerkezet. Általában 2 részből áll. Adott egy alsó tűztér, ahol parázs készül, ezt füstjáratok kötik össze a fenti tágasabb kialakítással, ahová az élelmiszerek kerülnek elhelyezésre. A füstölő építése téglából történik, hiszen ez az, ami jól bírja az idők próbáját és kellemes, esztétikus hatást kelt.

A régi paraszti tanyákon, otthonokban mindig volt egy ilyen egység az udvaron, hiszen a mindennapi élet szerves részét képezte az ínségesebb időkre való felkészülésnek. Ezen időszakban a házi füstölő építése nem volt nagy dolog, hiszen a családban állandóan volt valaki, aki tudta milyen módon kezdjen ennek neki. Mára a tudás már kikopott a köztudatból, így olyan mestereket kell hívni, akik kimondottan ezzel foglalkoznak. Ha vissza akarunk térni a régi módihoz és ismét jószágokat nevelni, majd feldolgozni, akkor a házi füstölő építése nem maradhat el.

Látogassunk el a kertikemenceepites.hu oldalra, ahol remek ajánlatot kapunk erre! Válasszuk ki a kellő méretet és tervezzük meg a tökéletes helyet! Amint minden a rendelkezésünkre áll, a házi füstölő építése már kezdetét is veheti. Jó érzés tölti el az embert, amikor tudja, hogy bármilyen gazdasági probléma jön, az élelmiszerellátást saját magának és családjának tudja biztosítani és nem kell oly nagymértékben függjön a külső tényezőktől.