Hol kezdődött a pezsgő történet?

Pezsgő történet

Az emberek gyakran kíváncsiak egy-egy kiváló termék történetére, nagy márka útjára. A nemzetközi pezsgő történet évszázadokra nyúlik vissza, aminek atyjai kik lehettek mások, mint a franciák, bár egyesek azt feltételezték, hogy tudatosan Londonban készítettek először „gyöngyöző bort”.

A pezsgő felfedezése mégis elválaszthatatlanul Dom Pérignon bencés apátság szerzetesének nevéhez fűződik. Hogy melyik variáció az igaz, azt nem tudhatjuk, azonban fontos, hogy mi is tudunk hozzátenni egy keveset eme nemes ital történelméhez. A magyar pezsgő történet szintén a régi időkre nyúlik vissza, hiszen Magyarországon az első pezsgőgyárat 1825-ben Pozsonyban alapították.

Az igazi történet azonban a Törley cég megalapításával indult el, hiszen innen már csak pár erős lépés volt a világhírig és egy tökéletes magyar márka megteremtéséig. Ha Önt is érdekli a hazai pezsgő történet legfontosabb szakasza, akkor feltétlenül jöjjön el meglátogatni a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontot, de a pezsgő boltot sem hagyja ki!