Gyors és könnyű a bulgur főzés

Szponzorált tartalom

Bulgur főzés

Van a rizsnek egy kitűnő alternatívája, ami hamar elkészíthető és igazán kiadós. Ez nem más, mint a bulgur, amit nagyon sok ételbe lehet használni. Hamar megy és rendkívül könnyű a bulgur főzés. 1 csésze bulgurt meg kell mosni, duplamennyiségű vízzel felönteni, 5 percig főzni, majd befedve állni hagyni negyedórát.

Ezután tálalni lehet sült, csíkozott, színes zöldségekkel, brokkolival stb. Más néven törökbúzának is nevezik, ugyanis a durumbúza egy speciális, tört változata. A mindennapos étkezés része a Közel-Keleten és Indiában, de már Magyarországon is egyre kedveltebb, köszönhetően a jó gasztronómiai tulajdonságainak.

A vegetáriánusok körében is igen kedvelt étel, de a magyar konyha területén szintén megállja a helyét. Köretként vagy salátákhoz szokták felhasználni. Nagyon népszerűek az ebből készített saláták, mivel kitűnően átveszi az ízeket. Sok zöldséggel és zöldfűszerrel rendkívül finom. A bulgur főzés olyan egyszerű, hogy még azok is meg tudják csinálni, akik nem konyhaművészek.